Tijd om waarde te verzilveren!? Ondernemers zelden klaar voor verkoop bedrijf

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ondernemers zijn zelden klaar voor de verkoop van hun bedrijf. Logisch, want een succesvolle bedrijfsoverdracht is complex. Niet alleen in bedrijfseconomische zin maar zeker ook in emotioneel opzicht. Die emotie overslaan, is een valkuil. De vertrouwensband tussen ondernemer en bedrijfsadviseur is dan ook cruciaal voor een succesvolle verkoop. Ga naar deze pagina, waar we dieper ingaan op de essentiële stappen voor een succesvolle verkoop en inspirerende verhalen delen. Of kijk eens naar succesvolle verkooptrajecten die onze partners hebben begeleid.

Stap 1 Waarom (nu) waarde verzilveren? 

Zoveel ondernemers, zoveel persoonlijke redenen voor de verkoop of overdracht van je onderneming. Er kunnen allerlei redenen zijn om je bedrijf te willen verkopen. Timing is daarbij van essentieel belang. 

Stap 2 Wat is mijn bedrijf waard? 

Hoewel de waardebepaling van je bedrijf de nodige specialistische kennis vereist, is dit voor de meeste DGA’s een van de gemakkelijkste stappen in het verkoopproces. Die kennis hoef je immers niet zelf in huis te hebben. De partners van Claassen, Moolenbeek & Partners hebben ruime kennis over en ervaring in het waarderen van ondernemingen.

"Is jouw onderneming gezond? Dan is waarde verzilveren altijd mogelijk door de juiste voorwaarden te creëren om jouw bedrijf te verkopen"

Stap 3 Huis op orde brengen

Hoe optimaliseer je de waarde van jouw onderneming? Zorg ervoor dat het huis goed op orde is. Hoe beter de bedrijfsvoering van jouw bedrijf is ingericht hoe hoger de waarde wordt. Daarnaast zijn er vaak nog onbenutte kansen of onvermoede valkuilen die je zelf nog niet op het netvlies hebt. Onze partners hebben hier een scherp oog voor. 

Stap 4 De succesvolle verkoop, waarde verzilveren 

De finale stap na alle voorbereidingen is het zoeken naar geschikte kopers. En vervolgens het traject van kennismaken, onderzoeken, onderhandelen en het opstellen van de nodige documentatie. De partners van Claassen, Moolenbeek & Partners hebben niet alleen de nodige specialistische kennis hiervoor maar begrijpen als geen ander wat een verkoopproces voor een ondernemer betekent omdat zij ook zelf ondernemer zijn en velen van hen in het verleden hun eigen bedrijf bedrijf hebben verkocht. 

"Kies het juiste moment om de waarde van jouw onderneming te verzilveren"

Wil jij de vruchten plukken van al je inspanningen en jouw bedrijf verkopen?

Een succesvolle bedrijfsverkoop is een strategisch proces met duidelijk identificeerbare stappen. De waarde die je als ondernemer wilt en kunt verzilveren is sterk afhankelijk van hoe zorgvuldig je deze stappen doorloopt. Het loont om daarbij een gespecialiseerde partner in te schakelen.

Claassen, Moolenbeek & Partners hanteert een bewezen, succesvolle, persoonlijke aanpak en heeft ruim 40 jaar ervaring met bedrijfsovernames. Hierdoor ervaren ondernemers ons niet alleen als overnamespecialist, maar ook als hun vertrouwenspartner in alle fasen van het verkoopproces. Dat geeft rust en zekerheid.

Wil je meer weten? Lees hier meer over de stappen naar een succesvolle verkoop van jouw onderneming en neem kennis van onze ruime ervaring in het begeleiden van succesvolle verkooptrajecten.

Overweeg je je bedrijf te verkopen? Dan nodig ik je uit om met ons in gesprek te gaan. Samen zorgen we ervoor dat je niet alleen de juiste beslissing neemt maar ook dat je bedrijf in goede handen komt.

Succesverhalen van ondernemers uit de praktijk

Gebroeders Kalkman BV

Burton Supercars

Cornelissen BV

Menu