Vastgoedfinanciering van € 3,2 miljoen.

Partner Robbie van den Ham werd door een ondernemer benaderd met de vraag of hij hem kon begeleiden bij het verkrijgen van een vastgoedfinanciering. De financiering was nodig voor de aankoop van een nieuw pand. De financiering moest snel worden gerealiseerd en was complex door aanvullende factoren.

 

De voorbehouden van de aankoop waren bijna verlopen, waardoor er druk ontstond om de financiering op tijd rond te krijgen. Naast de tijdsdruk was er nog een andere uitdaging: het realiseren van een herfinanciering. De ondernemer had namelijk twee lopende leningen die geherfinancierd moesten worden. Deze behoefte aan herfinanciering was ontstaan doordat de huidige financier weigerde om de huidige financiering voort te zetten. Een andere factor die het financieringstraject extra uitdagend maakte was dat het gemengd vastgoed betrof.

 

Via zijn accountant had de ondernemer een financieringsaanvraag ingediend bij een alternatieve financier. Robbie van den Ham kwam echter met het voorstel dat wij een betere financiering konden regelen. Aangezien de aankoop onder tijdsdruk stond vanwege bijna verlopen voorbehouden, was snelheid van essentieel belang. In nauwe samenwerking met Rabobank kon er snel een concept-termsheet bij de cliënt worden neergelegd. Dankzij de uitstekende samenwerking met Rabobank was de financiering snel geregeld.

 

Het transport van het pand vond plaats op 1 mei 2024, en de financiering werd gerealiseerd tegen aanzienlijk gunstigere voorwaarden. In dergelijke situaties werken onze partners nauw samen met accountants om alles soepel en succesvol te laten verlopen.

 

Claassen, Moolenbeek & Partners heeft direct contact met vele financiers, zowel bancair als non-bancair. Zoals uit dit succesverhaal blijkt, kunnen onze partners snel schakelen omdat we dankzij ons uitgebreide netwerk de juiste personen weten te benaderen.

 

Dankzij een efficiënte aanpak in combinatie met goede samenwerkingsverbanden, zoals met Rabobank, kunnen wij ondernemers altijd van de best mogelijke financieringsoplossingen voorzien.

Vragen over vastgoedfinanciering?

Foto van Over Claassen, Moolenbeek & Partners

Over Claassen, Moolenbeek & Partners

Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P) is een bedrijfskundig en financieel advieskantoor dat de Nederlandse mkb-ondernemer begeleidt bij strategieformulering en implementatie, het bepalen en regelen van de financieringsbehoefte of bedrijfsoverdracht.

Onze organisatie bestaat uit ±50 partners met ieder hun eigen expertise op het gebied van bedrijfskundig en financieel advies. Sinds de oprichting in 1983 is ons partnernetwerk steeds groter en deskundiger geworden en hebben we inmiddels 30 kantoren door heel Nederland.

Of je nu te maken hebt met complexe vraagstukken omtrent bedrijfsovername, strategische keuzes of het verkrijgen van de juiste financiering, er staat altijd een ervaren partner in jouw nabije omgeving klaar om je te begeleiden naar een succesvol eindresultaat. Bekijk onze partnerpagina en kom in contact met de partner die het beste bij jouw vraagstuk past.

Bekijk onze partners
Andere blogs

Lees meer interessante artikelen uit onze kennisbank.

cash and debt free bedrijfsovername

Menu